Duurzaam Bouwen

Wilt u meer weten over de duurzame aspecten van onze nieuwbouw?

Neem dan contact op met Maurice Beijk.

 Stuur een email 
 
 

Merkliste (0)

 
 

Welkom bij de groenste fabriek van Nederland!

Wij vinden duurzaamheid belangrijk. Daarom hebben wij onze visie op duurzaamheid vertaald naar een moderne manier van bouwen en produceren in ons nieuwe bedrijfspand. Hierdoor worden de producten die u gebruikt of voorschrijft gemaakt in misschien wel de groenste fabriek van Nederland.

Met gezond verstand kan het gebruik van water, energie en grondstoffen al flink afnemen. Dat bewijst de toets van GPR Gebouw: het rapportcijfer voor onze duurzaamheidsprestaties is 8,66.

Hoe hebben we dat gerealiseerd?

 

 

CO2-neutrale productie

Er is geen gasaansluiting, dus alle producten worden CO2-neutraal geproduceerd. We maken gebruik van aardwarmte in combinatie met warmterugwinning. Bijverwarmen doen we met pelletkachels, gestookt op biomassa.

Klik hier voor meer info

Intelligent gebouw

Lucht, licht en temperatuur worden met een sensor geregeld. Zo zijn de arbeidsomstandigheden altijd optimaal, terwijl de ramen gewoon open kunnen. Kranen, douches en toiletten zijn zo ingericht dat er zo min mogelijk water wordt gebruikt.

Klik hier voor meer info

Een groen dak

Het groene dak isoleert tegen warmte en kou en zorgt voor biodiversiteit. De sedum plantjes zorgen er tevens voor dat fijnstof gebonden wordt.  Het regenwater van het dak wordt opgevangen voor het doorspoelen van de toiletten. 

Klik hier voor meer info

De mensen om ons heen

Groen werken doe je samen. Zo proberen wij zo veel mogelijk af te nemen bij "onze buren". En in het bedrijfsrestaurant waar we élke dag samen lunchen zijn werkplekken gecreëerd voor mensen met minder kansen.

Klik hier voor meer info